Hi! Welcome Back and Stay Tune! Puding Marble Lazat - Mukah Pages : Media Marketing Make Easy With 24/7 Auto-Post System. Find Out How It Was Done!

Header Ads

Puding Marble Lazat

Bahan-bahan :

37 gm agar-agar tali

6 gelas air (1300 ml)

2 1/2 gelas gula pasir ( 470gm)

4 biji telur

1/2 cawan tepung jagung

1 1/2 tin susu cair (IDEAL)

2 sudu besar marjerin

1/2 cawan serbuk koko (bancuh dgn sedikit air)

1 sudu teh esen vanilla

Cara-cara nya :

1. Masak agar-agar dengan air.

2. Pukul telur sampai kembang, masukkan tepung jagung ke dalam telur, pukul lg hingga sebati.

3. Masukkan susu cair dan esen vanilla, pukul sebati.

4. Apabila agar-agar td sudah hancur masukkan gula. Bila hancur tapis kan ke dalam periuk. Kemudian jerang balik ke atas dapur hingga mendidih. Masukkan adunan telur tadi (tapis dahulu adunan telur sewaktu menuang ke dlm agar-agar)

5. Kemudian kacau hingga mendidih dua tiga kali. Masuk marjerin dan kacau lagi.

6. Angkat dan bahagikan kepada dua bahagian. Satu masukkan koko dan kacau di atas api. satu bahagian lagi warna asal vanilla.

7. Apabila angkat tuang berselang seli di dalam loyang.

8. Boleh disimpan sejuk dalam peti ais.

kredit resepi: ‎Marina Mar Mawar



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rICVsz

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!


No comments

Comments are welcome and encouraged on this site. Comments deemed to be spam or solely promotional will be deleted. Including link to relevant content is permitted, but comments should be relevant to the post topic.

Comments including profanity and containing language that could deemed offensive will also deleted. Please respectful toward other contributors. Thank you.