Hi! Welcome Back and Stay Tune! Inilah Cara Buat Donut Gebu Abad Ini - Mukah Pages : Media Marketing Make Easy With 24/7 Auto-Post System. Find Out How It Was Done!

Header Ads

Inilah Cara Buat Donut Gebu Abad Ini

Anak Cik Oya ni suka makan, kena la ada teknik mudah dan cepat siap.

Donut kali ni donut bidan terjun, tapi gebu dan lembut walaupun dah sejuk. Kau orang kena cuba teknik donut simple Cik Oya ni.

Mak mertua akan bangga dengan kau orang kerana bukan sahaja pandai jaga body malah pandai juga masak. Gitu!

Bahan:

½Tepung gandum
3 sudu butter
3 sudu susu
½ paket muripan
½ sudu teh garam
2 cawan air

Cara-cara Cik Oya tulis di gambar ok? Memudahkan kau orang paham macam mana nak buat.

Hidangkan donut dengn kopi O untuk abang sayang. Janji abang, setiap hari balik keje awal. Haha.

½ peket tepung di campurkan dengan 3 sudu susu dan 3 sudu buttercup pilihan cik oya.

Buttercup pilihan cik oya ni akan menghasilkan donut yang sangat lembut walaupun sejuk. Bau donut akan wangi.

Sediakan air suam untuk merendamkan yis. Ini salah satu cara untuk mengaktifkan yis kita.

Diamkan doh tadi sehingga 3x ganda doh itu akan naik.

Setelah doh naik 3x ganda daripada dow asal. Tumbuk-tumbuk dow ini untuk mengeluarkan angin didalam doh dan sedia untuk di canai.

Ini adalah teknik mencanai donut yang mudah. Mak mertua akan bangga dengan kau orang tau. Haha.

Sedia untuk di goreng!

Buttercup pilihan Cik Oya.

Selamat mencuba!

Norafiza Mahmud


Sumber Inilah Cara Buat Donut Gebu Abad Ini

✍ Sumber Pautan : ☕ Trending Now

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2yRDvHC

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!


No comments

Comments are welcome and encouraged on this site. Comments deemed to be spam or solely promotional will be deleted. Including link to relevant content is permitted, but comments should be relevant to the post topic.

Comments including profanity and containing language that could deemed offensive will also deleted. Please respectful toward other contributors. Thank you.