Asyik Bagi Bunga Je, Cuba Bagi ‘Chocolate Bouquet’ Pula, Buat Sendiri Lagi, Baru Istimewa Sikit
Tak lama lagi dah nak masuk musim konvokesyen, tidak pun setiap minggu, atau tiap bulan masti ada sahaja hari jadi, kenalan rapat, atau kekasih hati.
Kalau tidak pun, untuk keluarga sendiri, yang semestinya ada sambutan, dan mesti nak bagi hadiah, tanda penghargaan.
Selalunya, asyik bagi bunga jer, lama-lama simpan dalam bilik, apa kata buat kelainan sikit, dari bagi bunga, atau hadiah yang lama-lama akan layu, atau tersorok dalam bialik, baik bagi makanan, kenyang sikit.
Jom admin kongsi sikit, dari saudari Siti Nurfariha ini, macam mana nak buat ‘sejambak’ coklat untuk buat hadiah.
Moh kita tengok langkah-langkahnya.
Chocolate Bouguet
Barang-barang yang diperlukan
a. Coklat
b. Lidi
c. Span kering (satu span panjang potong kepada dua bahagian)
d. Ribbon
e. Gunting
f. Cellotape
g. Tali
h. Sugar paper (hitam)
a. Gam kan coklat pada lidi( boleh guna cellotape/hot glue (untuk lebih kukuh)
b. Gam satu persatu sampai habis
c. Hasil coklat yang dah digam
d. Cucuk coklat yang sedia digam pada span..(gubah ikut kreativi/boleh rujuk macam contoh mak iti buat)
2. Gunting sugar paper kepada dua bahagian
✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli
(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Enjoy dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share!
Post a Comment