Hi! Welcome Back and Stay Tune! Resepi Popia Nestum Yang Sedap - Mukah Pages : Media Marketing Make Easy With 24/7 Auto-Post System. Find Out How It Was Done!

Header Ads

Resepi Popia Nestum Yang Sedap

ANDA pernah merasa tak sendiri popia nestum. Tak sangka sedapp jugak rasanya first time aku makan popia nestum nih kelmarin. Anda ingin tahu resepi ‘Popia Nestum’. Kali ini saya akan kongsikan ‘Resepi Popia Nestum Yang Sedap‘ khas untuk pengunjung setia blog ini.
Resepi Popia Nestum Yang Sedap

Resepi Popia Nestum Yang Sedap

Bahan-bahan:

1 bungkus popia (saiz lebar)
1/2 cawan nestum – Kisar halus
1/2 cawan gula aising
1 cawan susu tepung
1 peket horlicks 3 in 1
1 sudu tepung gandum dicampur dengan sedikit air (sebagai pelekat)

Cara Membuat Popia Nestum:

1. Pertama kali, sediakan bungkus popia terlebih dahulu. Kemudian, sediakan tepung gandum yang dicampur dengan sedikit air.

2. Selepas itu, gulung popia tersebut. Lekat dihujungnya dengan pelekat tepung atau air sebelum digulung habis. Jangan gulung ketat2 dan jangan ditindan2.

3. Gunting popia yang telah digulung ikut bentuk yang kita suka. Kemudian, biarkan beberapa jam, barulah goreng.

4. Selepas itu, goreng dengan minyak yang banyak sehingga kekuningan dan toskan.

5. Dalam bekas lain, campur sekali sebati bahan-bahan nestum, gula, susu dan horlicks. Bila popia dah agak-agak suam, taburkan bahan serbuk tadi ke atas popia tersebut.

Selamat mencub

Untuk meneruskan bacaan klik link ini http://bit.ly/2oq8HrQ

✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli


(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Enjoy dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share!

No comments

Comments are welcome and encouraged on this site. Comments deemed to be spam or solely promotional will be deleted. Including link to relevant content is permitted, but comments should be relevant to the post topic.

Comments including profanity and containing language that could deemed offensive will also deleted. Please respectful toward other contributors. Thank you.